Smartlog v3 » Livserfaringer » Pas nu på med High School ophold i USA - del II
Opret egen blog | Næste blog »

Livserfaringer

Fortællinger fra episoder i mit liv som har haft betydning for mig

Pas nu på med High School ophold i USA - del II

1. May 2009 23:35, birgit4000

Jeg kastede lige browseren over BT's debat-forum og fandt dette indlæg.

Frivilligt arbejde/samfundstjenste, BT's debat-forum

Indlægget handler om hvilken knibe en ung dansker kan havne i, når denne rejser til en fremmed kultur med helt andre værdier end Danske.

Pludselig befinder den unge studerende sig i et system, hvor at man skal arbejde gratis for at bestå et skoleår som en anden straffefange.

Det er lidt svært at fortælle derhjemme at man faktisk arbejdede gratis når man eller ens forældre har betalt en formue for at være udvekslingsstuderende.

Her er to billeder. Hvilket af dem repræsenterer frivilligt arbejde og hvilket viser straffefanger under udførelse af deres straf?

Studerende på arbejdeEksempel 1

 

Eksempel 2

Læs svaret på disse to sider:
Key Club Roswell High School
Trial Court Community Service Program

Der skal ikke mange fejltrin til, før at ens liv eller renome kan være ødelagt for altid.

Jeg håber virkelig at han får held med at slette al dokumentation omkring hans involvering i disse aktiviteter i USA. Et eller andet sted så skal man værne omkring sine traditioner og som skatteborger i dette land, så har man betalt for alle ydelser. Der skal ikke ydes noget ud over dette. Især når man tænker på at min generation slet ikke får efterløn.

Jeg vil åbne mig en flaske vin. Pludselig kommer tankerne omkring mit udlandsophold på sprogskolen op igen og så er der lagt i ovnen til et natlig mareridt. Jeg trænger til at glemme.

Kommentarer

 1. Kurt
  2. May 2009 23:17
  1

  Selvfølgelig skal en ung Dansker ikke arbejde gratis i en anden kultur. Hvor har hans forældre været inden at han tog derovre?

  Der er for mange som bare siger ja til sprogrejser, klasserejser eller udvekslingsophold i udlandet uden at tænke på at det kan ødelægge mere end det kan gavne.

  Hvad med at komme på banen? I er for pokker da forældre.

 2. Jyden
  3. May 2009 07:26
  2

  Ja, hvad er det for nogle ansvarsløse forældre, som tillader uledsaget udlandsophold før det 18'ende fyldte år.

  De kan jo ikke engang købe øl derovre, så hvem skal de sætte sig ned med og lære at kende? Det bliver hvis man skal lære noget af 16 års grænsen noget med stoffer og kriminalitet istedet. Bare se hvor langt at vi er kommet med bandekrigen.

  Der er for mange forældre som svigter. Unge under 18 skal studere i Danmark.

 3. Jack
  8. Jul 2009 09:46
  3

  I ryster af raseri over at nogle kan finde på at lade tvangsarbejde indgå som en del af pensum. Jeg har selv været narret på en efterskole, hvor at der var køkkenarbejde, men jeg slap heldigvis ud i friheden forholdsvis hurtigt.

  Med de skatter jeg kommer til at betale, så skylder jeg ikke min arbejdskraft til nogen som helst. Jeg får ikke efterløn, så når samfundet ikke har noget til mig, så skal de heller ikke have noget tilbage.

  Det er bare så nederen for de unger.

 4. Anders Torrild
  15. Dec 2009 02:10
  4

  Jeg håber i ved at Key Club rent faktisk er en frivillig organisation, der foregår på enhver high school. Jeg har svært ved at tro at han skulle være med i den for at bestå. Key Club går ud på at lave frivilligt arbejde rundt om i de små byer, der som regel er centreret omkring high school. I USA er mange unge amerikanere med i den for at få bedre muligheder når de skal på college i fremtiden.

  @Jyden: Hvad har det med at man ikke kan købe øl som 16 årig noget og gøre med sagen??? Bare fordi vi danskere drikker os sanseløst beruset, betyder det jo ikke at enhver amerikaner gør det. Jeg har levet uden alkohol et år, og det år var sgu et af mine bedste.. I kan ikke udtale jer om en ting i aldrig har prøvet!

 5. Birgit
  15. Dec 2009 12:39
  5

  Nu har BT lavet et nyt debat-fora, så det indlæg jeg kommentere er kun at læse via Google's cache.

  I tråden gik debatten over et spørgsmål stillet på Yahoo's answers. Det kan læses her:
  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090427065914AAloRAr

  Det er sådan at man i nogle skoledistrikter - heriblandt Seattle kræver at High School studerende skal kokle gratis for at få eksamensbevis. Det gør man fordi at velfærdsstaten er kollapset. Man er blevet afhængig af gratis arbejde fordi at folk ikke vil betale det i skat som en velfærdsstat koster.

  Men samfundstjenste er en straf som en domstol afsiger. Gratis arbejde burde være forbeholdt folk som har lavet noget forkert. Ikke andre.

Kalender

« June 2018 »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Tags