Smartlog v3 » Livserfaringer » Hey, ydmygende behandling - er det ikke meningen.
Opret egen blog | Næste blog »

Livserfaringer

Fortællinger fra episoder i mit liv som har haft betydning for mig

Hey, ydmygende behandling - er det ikke meningen.

11. Oct 2009 01:12, birgit4000

Jeg så denne overskrift i Politiken om at alkoholikere er blevet ydmyget under behandlingen og jeg troede faktisk at det var normalt. 

Hvordan er det at trin 9 ud af de 12 trin på vej til Ædruelighed lyder?

Vi lavede en liste over alle de mennesker, vi havde gjort fortræd, og vi var villige til at gøre det godt igen.

Handler det ikke om ydmygelse?

Tryllekunstnerne Penn og Teller har taget de 12 trin under behandling. Se deres videoer:

1 del, 2 del og 3 del

I artiklen klages der over at der ingen kontrol er med afvænningsbranchen i Danmark. Det er ikke en nyhed. Hvem husker ikke Operation X, der havde en udsendelse med samme emne.

Der har været artikler som viser at 60 procent af al afvænning i Danmark foregår under indflydelse af religiøse grupper. Det er der en god grund til.

Lad os vende tilbage til de 12 trin. Det tredje trin lyder:

Vi besluttede at lægge vor vilje og vort liv over til Gud, sådan som vi opfattede Ham. Vi foretog en grundig og uforfærdet moralsk selvransagelse.

Det interessante er hvilken Gud. Svaret er selvfølgelig afvænningspersonalets gud. Der må stå "dum" i panden på den religiøse sekt eller trosretning , der ikke laver sit egen afvænningsprogram vel at mærke finansieret af staten.

Det rigtig sørgelige er at der ikke ville være brug for den slags afvænningsprogrammer, hvis ikke at den danske regering havde hoppet på noget lobbyisme konstrueret af en amerikansk afholdsforening som hedder MADD. For mange år siden blev den stiftet af en mor som mistede sin datter til en spritbilist. Desværre blev den efter nogle år overtaget af personer der havde et helt andet sigte med foreningen og den oprindelige stifter trak sig ud i skuffelse over hvad foreningen havde udviklet sig til.

Idag har foreningen som mål at genindføre det eneste afsnit i den Amerikanske forfatning der blev slettet - nemlig forbuddet imod salg af alkohol. De er startet med de unge og aldersgrænsen for salg er alkohol er 21 år.

Hvor galt at det står til, kan man læse i dette link om nogle studenter, der festede med alkohol til en dimensionsfest. De røg i fængsel m.v. Hvem husker iøvrigt ikke historien om en mor der blev idømt 8 års fængsel for at have serveret alkohol til sin søns 16 års fødselsdag.

Det er klart at en så ekstrem holdning til et nydelsesmiddel der i parantes bemærket er helt almindeligt i Danmark vil medføre at der er forældre som vil fængsle deres børn præventiv privat eller sende dem på afvænning for at forhindre at de får en straffeattest. Her kommer de 12 trin på afvænningstigen igen ind i billedet.

Over i USA har man kombineret vores efterskoler med et hegn og supplerende undervisning i de 12 trin. Den slags efterskoler kalder man terapeutisk efterskoler. Den kendeste kæde hedder World Wide Association of Schools and Programs - i daglig tale kaldet WWASP. De havde ved sidste præsidentvalg deres egen kandidat: Romney. Lichfield, som er chef for WWASP-kæde var kampagneleder for Romney.

Men tilbage til udviklingen i Danmark. Det har længe irriteret MADD at vi i Europa kan præstere færre personer i fængsel, færre teenagegraviditeter og færre tilfælde af spritkørsel på trods af en lavere grænse på alkoholkøb. Derfor har de konstrueret falsk forskning, som vores embedsværk har accepteret uden at se nærmere på det.

Den nye alkoholforskrækkelse er resultat af ren propaganda from MADD.

Det har medført disse angreb på den danske ungdomskultur som vi ser for tiden. Ikke alene på statslig niveau, men også på kommunalt. Egedal kommune vil stille eleverne op og teste dem en for en. Det vil medføre at de stakkels børn vil blive stigmatiseret. Man vil sige "ingen røg uden ild", når det kan være nødvendig at teste dem.

Hvis jeg var forælder, ville jeg sørge for at mine børn blev væk fra deres fester. Vi ved at der for tiden er meget skyderi. Berlingske Tidende kører en artikelserie om kvarteret Taastrupgård. Sådan bliver unge, der vælger at marginalisere sig ved at nægte at drikke en øl og snakke med andre unge.

Det tror jeg ikke at Egedal har brug for, men de har nok ikke tænkt tanken til ende.

Jeg har ondt af de unge derude.

Men tilbage til artiklen i Politiken. Det som er beskrevet i artiklen lyder som et helt almindelig afvænningsprogram. Det er ydmygende for klienterne; Ingen tvivl om det, men de følger internationale standarder for afvænning.

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Tags